نکاتی در مصرف لوازم آرایشی

لوازم آرایشی

برای جلوگیری از خطرات ناشی از استفاده از آرایش و سایر مواد آرایشی ،به این نکات توجه کنید:

لوازم آرایشی :

*هرگز هنگام رانندگی ،آرایش نکنید . این امر نه تنها در رانندگی خطر ایجاد می کند ، بلکه ضربه زدن به چشم درپیچ و برجستگی های جاده می تواند باعث آسیب دیدگی جدی در چشم شود.

*هرگز وسایل آرایشی را به اشتراک نگذارید. همیشه هنگام امتحان کردن محصولات در فروشگاه از یک اسفنج جدید استفاده کنید. اصرار کنید که فروشندگان قبل از استفاده بر روی پوست ، دهانه های کانتینر را با الکل تمیز کنند.

*درب ظروف آرایش را هنگام استفاده نکردن محکم نگه دارید.

*وسایل آرایش را از آفتاب و گرما دور نگه دارید. نور و گرما می تواند نگهدارنده هایی را که به مبارزه با باکتری ها کمک می کنند ، از بین ببرد. لوازم آرایشی را برای مدت طولانی در ماشین داغ نگه ندارید.

*در صورت ابتلا به عفونت چشمی مانند صورتی و یا سوزش مژه از مواد آرایشی استفاده نکنید. وقتی اولین بار مشکل را پیدا کردید ، هر وسیله آرایشی را که استفاده می کردید دور بیندازید.

*هرگز مایع را به یک محصول اضافه نکنید مگر اینکه برچسب به شما بگوید چنین کاری انجام دهید.

*اگر رنگ تغییر کرد ، یا شروع به بو کرد ، هر نوع وسیله آرایش را دور بریزید.

*هرگز از اسپری های آئروسل در نزدیکی گرما یا هنگام سیگار کشیدن استفاده نکنید ، زیرا می توانند آتش بگیرند.

*پودرها را عمیقاً استنشاق نکنید. این می تواند آسیب ریوی ایجاد کند.

*از افزودنیهای رنگی که برای استفاده در ناحیه چشم تأیید نشده اند ، مانند رنگهای مژه “دائمی” و کولل (مواد افزودنی رنگی که حاوی نمک های سرب است ، خودداری کنید و در کشورهای دیگر هنوز در مواد آرایشی چشم مورد استفاده قرار می گیرد). مطمئن باشید که کوزل را از کودکان دور نگه دارید. ممکن است باعث مسمومیت با سرب شود.

*هرگونه واکنش یا مشکلی در مورد مواد آرایشی را به FDA گزارش دهید.

 

 

 

 

چگونه مي‌توان متوجه شد پوست صورت به چه مواد شيميايي حساس است؟

از جمله شایع ترین مشكلات ايجاد حساسيت‌هاي پوستي می باشد برخي اوقات به زنانی كه آلرژي بالايي دارند توصيه مي‌شود پیش از مصرف لوازم آرايش آن را تست کنند.

بنابر این روش قسمتي از ماده آرايشي را روي بازوي خود امتحان کنید زیرا پوست بازو مانند پوست صورت حساس و نازك است و از نظر بافتي شبيه به یکدیگر هستند اگر بعد از مدت 48 تا 72 ساعت واكنش نشان داد نشانگر این است كه پوست صورت شما نیز در تماس با مواد آرايشي ممكن است دچار التهاب و واكنش پوستي شود.

 

 

لوازم آرایشی

لوازم آرایشی

 

ازجمله شايع‌ترين موادي كه ممکن است باعث مشكلات پوستي شوند، میتوان از موارد زیر نام برد:

1-عطرها:

این مواد خوشبوکننده که تقریبا در تمامی لوازم آرایشی مورد استفاده قرار میگیرند از جمله شايع‌ترين علت ايجاد حساسيت پوستي در مواد آرايشي هستند.

 

2-مواد نگهدارنده:

همانطور که میدانیم استفاده از مواد نگهدارنده در محصولات آرایشی و بهداشتی امری ضروری است .علت اصلی استفاده از این مواد جلوگیری از رشد وتکثیر باکتری ها،قارچ ها و همچنین جلوگیری از تجزیه محصولات است.دومین ماده ای که میتواند ایجاد حساسیت کند،ماده نگهدارنده است که خود شامل سه دسته مواد ضدميكروبي، آنتي‌اكسيدان‌ها و جذب‌كننده‌هاي پرتو ماوراء بنفش است. به عنوان مثال ويتامين E مي‌تواند ايجاد حساسيت نمايد.

 

3-نرم كننده‌ها:

نرم‌كننده‌ها به صورت لوسيون و كرم هستند و مي‌توانند تحريك خفيف و گاهي واكنش‌هاي حساسيتي ايجاد نمايند.

 

4-ضدآفتاب‌ها:

این محصولات نور را منعكس و يا پراكنده مي‌كنند و به دو گروه كلي ضدآفتاب‌هاي شيميايي و ضدآفتاب‌هاي فيزيكي تقسيم شده اند. حساسيت در ضدآفتاب‌هاي شيميايي پديده‌اي رایج است.
کسانی كه پوستشان حساس است، بهتر است از مصرف ضدآفتاب‌هاي حاوي پابا خودداري نمايند و از ضدآفتاب‌هاي فيزيكي نظير اكسيدزنگ و دي‌اكسيدتيتانيوم كه تا به حال حساسيت به آنها گزارش نشده است، استفاده كنند.

 

5-مواد منقبض‌كننده:

این مواد میتوانند باعث از بين بردن چربي و صابون باقيمانده روي پوست شوند. آنها معمولا خشك كننده هستند و ممكن است شامل آب، الكل، پروپيلن‌گليكول و ساليسيك‌اسيد باشند. کسانی كه پوست خشك، حساس و تحريك‌پذير دارند ممكن است با مصرف اين مواد دچار خارش، سوزش و قرمزي پوست مي‌شوند.

 

6-لاك‌ها و مواد محافظ ناخن:

این مواد براي رنگ دادن، بهتر چسبيدن و براق كردن در لاك مورد استفاده قرار میگیرند وممکن است باعث واكنش‌هاي حساسيتي شوند. واكنش به اين مواد ممكن است صرفا در محل ناخن ايجاد نشود، بلكه در مناطقي از پوست بدن كه دست با آنها تماس دارد، نظير پلك‌ها، صورت و يا گردن نيز مشاهده گردند.قبلا سفت‌كننده‌هاي ناخن، حاوي مقدار زيادي فرمالدئيد بودند و به همين خاطر حساسيت شديد ايجاد مي‌كردند؛ اما امروزه غلظت اين ماده در تركيب آنها كمتر از ۵ درصد است و خطر كمتري دارند. افرادي كه نسبت به لاك‌هاي رايج حساسيت دارند مي‌توانند از لاك‌هايي كه خاصيت حساسيت‌زايي كمتري دارند (هيپوآلرژن) استفاده نمايند.

 

7-صابون و مواد پاك كننده:

یکی از شایعترین حساسیت ها،حساسيت به صابون و پاك كننده‌ها است و آن هم به علت وجود عطر، رنگ، مواد آنتي‌باكتريال و ساير اجزاء اين تركيبات است. صابون و پاك‌كننده‌ها بيشتر واكنش تحريكي مي‌دهند تا حساسيتي.‌ خوشبختانه صابون با آب رقيق شده و بعد شسته مي‌شود و باقي‌مانده آن بر پوست بسيار كم است. براي جلوگيري از واكنش‌هاي تحريكي، بايد از شستشوي پوست خودداري كرد. استفاده از لوسيون چرب، كرم يا يك روغن پس از شستشو دست هم كمك‌كننده است.

 

8-رنگ مو:

يكي از بحث‌برانگيزترين اقلام آرايشي رنگ مو است.‌ بحث‌هايي مبني بر ايجاد سرطان و تغييرات ژنتيكي توسط رنگ‌هاي شيميايي مدت‌ها ذهن دانشمندان را به خود مشغول كرده بودند ولي امروزه تقريبا پذيرفته شده كه رنگ موهاي جديد خطر سرطان‌زايي براي مصرف‌كنندگان ندارند. البته خطر حساسيت زايي رنگ‌هاي مو به قوت خود باقي است. به همين خاطر توصيه مي‌شود كه افراد قبل از استفاده از هر رنگ مويي حتما تست پوستي انجام دهند و در صورت عدم ايجاد حساسيت، اقدام به مصرف آن محصول كنند.

4.5/5 - (11 امتیاز)

برخی دیگر از مقالات آبتین شیمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *